How to make a back-up

Waar kan ik mijn webhosting diensten vinden?

1: Login via https://my.affordable.media/clientarea.php

2: Klik links in het menu op My Services / Mijn Diensten

Nu krijg je een overzicht van alle diensten die je momenteel bij ons afneemt.
Je kan je webhosting pakket herkennen aan de naam: Affordable Hosting met daaronder je domeinnaam.

4: Klik vervolgens op het Affordable Hosting pakket

Nu krijg je algemene informatie over je webhosting pakket. Deze informatie hoef je niet te onthouden.

5: Klik onderaan de pagina op Log in to DirectAdmin

Nu kom je in je webhosting omgeving waar je alle hosting gerelateerde instellingen kan inzien.

Het is belangrijk om je opslag en dataverkeer in de gaten te houden. De status hiervan kun je zien op de homepage rechtsboven.

Mocht je Disk Usage meer dan 60% zijn, dan kan dit betekenen dat een backup maken niet mogelijk is omdat er niet genoeg ruimte is om deze op te slaan. Dit kan komen doordat er een of meerdere backups opgeslagen zijn of als er teveel media gehost wordt. Je kan in dit geval ervoor kiezen om je hosting pakket te upgraden.
Hoe maak ik een back-up?
Om een back-up te maken moet je ingelogd zijn in DirectAdmin. Uitleg hierover vind je bij: Waar kan ik mijn webhosting diensten vinden?

1: Klik rechts op Advanced Features en daarna op Create/Restore Backups

Nu ben je op de pagina waar je backups kunt maken. Om een backup te maken klik je onderin op create backup. Nu wordt er een backup gemaakt van alle content op je website.

Links in het menu heb je 2e icoon ‘messages’. Als je hierop klikt krijg je een inbox te zien met alle meldingen. Als het back-up maken is gelukt zie je een nieuw bericht erbij staan met Your backups are now ready (id=1).

Belangrijk: Controleer altijd de datum erachter of deze klopt zodat je niet vergist met een eerdere backup.

Hoe herstel ik een eigen gemaakte back-up?

Om een back-up te maken moet je ingelogd zijn in DirectAdmin. Uitleg hierover vind je bij: Waar kan ik mijn webhosting diensten vinden? Mocht je zelf een backup hebben gemaakt, dan kan je onze klantenservice contacteren om eventueel de laatste backup te herstellen.

Belangrijk: Als je een back-up herstelt wordt alles verwijderd en de content van de gemaakte back-up hersteld.

1: Klik rechts op Advanced Features en daarna op Create/Restore Backups

Nu ben je op de pagina waar je backups kunt herstellen

2: Klik rechtsboven in op Restore Backup bij Actions

Nu kan je een eerdere zelfgemaakte back-up selecteren en klikken op Restore.

Hoe verwijder ik een back-up?

Belangrijk: Let goed op dat je alleen de back-up bestanden verwijderd en geen mappen, anders is er namelijk een kans dat je website helemaal verwijderd.

Om oude backups te verwijderen ga je links naar System Info & Files en klik je op File manager.

Nu wordt er een nieuwe venster geopend waar je bestanden kan beheren. Om je oude backups te verwijderen klik je links op back-ups.

Nu de backups map is geopend zie je eigen gemaakte backups. Deze zijn te herkennen als: backup-maand-dag-jaar.tar.gz. Je kunt deze backups verwijderen als ze niet meer nodig zijn om weer opslagruimte vrij te maken.